7 Kasım 2010 Pazar

New York'ta Beş Minare

Filmin senoryosu böyleydi,oyunculuk şöyleydi diye eleştirmek haddim değil. Ben standart film seyircisi olarak görüşümü belirtmek isterim.

Beklentilerimin yüksek olduğu filmlerin çoğundan karşılığını bulamadan ayrıldım . Filmi duyduğum ilk andan beri izlemek istiyordum . Perşembe günü sevdiğim bir arkadaşımın 10 kişi cumartesi akşamı sinemaya gidiyoruz demesi , bu sebeple moralimi çok düzeltmişti. Sinema öncesi cevahir alışveriş merkezinde buluştuğumuzda herkesde olumlu izlenimler vardı. Saat 23:30'u beklerken bir saat son derece eğlenceli , kahkahalı bekleme dakikaları geçti. Bu sebepten mi? Bilinmez ama film başladığı an itibariyle beklentilerimizin çöküşünü yaşadık.

Arada herkesin ikinci yarı filmin çok farklı olacağını söylemesi , uyuyan mamur gözlerimizi açma çabalarımız ile geçti. Değişen tek olay ,uykumuz kaçsın diye aldığımız mısırın katur kutur sesleri oldu.

Haluk Bilginer , Ali Sürmeli gibi oyuncular zaten her zaman iyi oyunculuk sergiliyorlar. Ben hikayeyi kopuk , geçişleri havada , konunun işlenmesini de sıkıcı buldum. Arkadaşlarımla vakit geçirmek güzeldi sadece.

Sonuç;

Koca bir hayal kırıklığı

6 yorum:

  1. koca hayal kırıklıkları hayatın başka hangi alanlarında olabilir...?

    YanıtlaSil
  2. Beklentilerin olduğu her alanda veya her bireyde hayal kırıklığı olabilir

    YanıtlaSil
  3. ben hayatımın çoğu alanında hayal kırıklığına uğradım acaba hayattan mı çok şey bekliyorum yoksa benim karşıma çıkan olaylar ya da kişiler mi hayal kırıklığı...

    YanıtlaSil
  4. Kısaca şunu söylemek lazım.Bana süper Loto çıkmayacak.Beklentim yok çünkü oynamadım.Eğer beklentim olan bir duygu\insan\olay varsa önce onun için çaba harcarım , iyi olsun daha iyi olsun diye.Bu film için arkadaşlarımla güzelce vakit geçirmek istedim,elimden geleni yaptım ama olmadı..

    Beklentiler ,gizemden uzak olmazsa istediğini elde etmek zor olur.

    Ekonomide de böyle; güven varsa beklentilere kazanç artar.Güven yoksa beklentiler karşılanmaz..

    Saygılar

    YanıtlaSil
  5. 2010 yılı beklentilerin çok olduğu ancak sonuç olarak hiç bir şey elde edemediğim bir yıl oldu,hayatımda ilk kez aşık oldum ve darbe yedim,içim acıdı acı çektim yalan söylendi aldatıldım, sence 2011 yılı içimin acısı gecer mi ya da beklentilerimin azaldığı hatta hiç olduğu bir yıl mı olur...?

    YanıtlaSil
  6. Filmin sponsorlarına da bakmak lazım... Bu destek nedne ve niçin geldi ? Kim aklama çabasıydı? Film gösterime girmeden önce yapılan reklamlar ve haberler beklenti yarattı. Sonuç içler acısı...

    YanıtlaSil