4 Kasım 2010 Perşembe

İstanbul'a Aşık Olmayanlar Leb-i Derya'yı Görmemiştir

İlk , doğum günü için gittiğimde neden buraya geldik diye düşünüyordum. Çünkü indiğimiz dar yokuştan sonra önümüze çıkan eski bir apartmandı. Merdivenlerden çıkmamızın akabinde asansöre binip en üst kata çıkmamız ile  ön yargıma bir defa daha  sinirlenip , yüzümün gülüşünü engelleyemedim. O arada asansör bizi nasıl buraya getirdi diye düşünüyordum.


İlginç ama kalite ve lüks bir mekanda huzurlu bir ortam bulmak her zaman olmuyor.Burada bu huzuru bulabiliyorsunuz. Öyle bir manzara var ki özellikle akşamları. Bir anda değişiyorsunuz , Haşmet Babaoğlu , Hıncal Uluç gibi hissediyorsunuz kendinizi o an. Daha sonrası mı?  Gözünüz saate çarpıyor ve "hadi canım ! ne çabuk geçti zaman "diyorsunuz.
Arkadaşla iş çıkışı , hem muhabbet hem de kafa dinlemek istenildiğinde gidilecek yerlerden biri. Benim güzel anılar yaşadığım yerlerden en önemlisi. İnsan da elektrik olduğu gibi mekanda da var aynısından. Bir işletmeci para harcar , dekore eder , aşçısından garsonuna tecrübeli ekip kurar ama ısınmamışsa ortam o zaman olmuyor maalesef. Yani sözün özü ; güzel anılar yaşamayı sağlıyor burası.
Ben aslında Kumbaracı yokuşunda olanı anlattım ama krokiyi bulunca paylaşmak istedim. Yakın coğrafya içinde   3 tane "Leb-i Derya" var. Hepsinde güzel anlar geçirebilirsiniz. Fiyatlar biraz yüksek olsa da, genel olarak gitmeye fazlası ile değecek  yerler. 


Sonuç;


Kaliteli bir akşam için çok güzel bir seçim oluyor.


Leb-i Derya Kumbaracı
Adres: İstiklal Cad. Kumbaracı Yokuşu, Kumbaracı Hanı İş No:115/7 Tünel Beyoğlu
Tel     : 0 212 293 49 89


Leb-i Derya Richmond

Adres  İstiklal Cad. No: 227 Richmond Hotel Kat 6  İstiklal Beyoğlu / İstanbul
Tel     : 0212 243 43 75

Leb-i Derya Rumeli
Adres: İstiklal Cad.Rumeli Han C Blok Kat :4 No:43 Beyoğlu/İstanbul
 

Tel     : 0 212 251 10 08







4 yorum:

  1. Tarikcigim, Litera'yi da tavsiye ederim.
    Selam ve sevgilerimle,
    Aylin AYASUN

    YanıtlaSil
  2. Aylincim ,yazacağım orayı da gittim. Aynı tarz sayılabilcek bir yer.Fiyatlar bile aşağı yukarı aynı.İkisinde de abartırsan yanarsın.:)

    YanıtlaSil
  3. Yoo abartmadım ki şekerim :)
    "Tavsiye ederim" demişim sadece, oradan nasıl okunuyor?

    AA

    YanıtlaSil
  4. Abartırsanı fiyat konusunda söylemiştim:)

    YanıtlaSil